'Varlık Teorisi'



Varlık teorisi, bir işletme tarafından yürütülen tüm ekonomik faaliyetlerin sahiplerinden farklı olduğu varsayımıdır. Varlık teorisi, bir şirketin tüm faaliyetlerinin sahiplerinin faaliyetlerinden bağımsız olarak muhasebeleştirilebileceği fikrine dayanmaktadır. Kredi hesaplama Bu teori altında, sahipler şirketin kredi ve yükümlülüklerinden kişisel olarak sorumlu değildir.
İşletme yükümlülüğü açısından, belirli işletmelerdeki mal sahipleri için sınırlı sorumluluk ticaret için çok önemlidir. Sahipleri şirket yükümlülüğünden ayıran bir sistemi sürdürmek için varlık teorisi, işletme finansmanı sahiplerinin sahiplerinden ayırmayı mümkün kılan bir temel oluşturur.
Kişisel ve profesyonel iş faaliyetlerinin ayrılığı , dünya çapında ticaretin tutarlı ve önemli bir yönüdür. Varlık teorisi, ticaretin tüm yönleriyle ayrılmazdır.
Muhasebe ve Varlık Teorisi
Varlık teorisi, modern muhasebenin temel bir yönüdür. Basit bir denkleme dayanır:
Varlıklar = Yükümlülükler + Hisse Senedi Payı
Varlık teorisine göre, borçlar, işin içinde ayrı yasal duruş ve haklara sahip olan özkaynaklardır. Muhasebe ile ilgili olarak, varlık teorisi bir şirketin Kredi hesaplama yükümlülüklerini, varlıklarını, gelirlerini, harcamalarını ve diğer tüm finansal yönlerini şirketin sahiplerinin kişisel mali ve finansal faaliyetlerinden ayrı tutar . Böylece, şirketin kimliği ve şirketin sahiplerinin ve yöneticilerinin kimliği ayrıdır.
Teorinin Eleştirisi
Varlık teorisinin temel kavramı 19. yüzyıldan beri dolaşıyor olsa da, bunaltıcı bir izleyici kazanamamıştır. Bu kısmen teoriye bağlı olan ana ve biraz belirgin eleştirilerden kaynaklanmaktadır. Sonuçta, bir şirketin kendisi bağımsız bir varlık değil, bir kâr elde etmek için tasarlanan sahiplerin (ve / veya yöneticilerin) bir aracı veya uzantısıdır. Bu kar, her zaman sahiplerinin cüzdanlarına bağlı. Sahipler benzer şekilde şirkette önemli paydaşlar olmaları muhtemeldir . Böylece, her bir yatırım kurumu için mal sahipleri şirkete girer, geri dönüş beklerler. Şirkete yatırım sadece sermaye değil, aynı zamanda fiziksel ve entelektüel sermayeyi de içerir. - veya sahiplerin şirkete yatırım yaptıkları zaman, ter ve zihinsel olanaklar.
Alt çizgi
Teorinin aşırı derecede popüler olmamasına rağmen, Kredi hesaplama büyük ölçüde uygulamadaki ilişkinin gerçekçiliğinden yoksun olması nedeniyle, varlık teorisi, sınırlı şirket muhasebesi uygulamaları için çok değerli olmuştur .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

POMC Nedir?

Poliklonal Antikorlar nelerdir?

Pnömatik Hortum nedir?