POMC Nedir?



Pro-Opiomelanocortin (POMC), beyinde hipofiz bezi ve hipotalamusun yanı sıra melanosit adı verilen deri hücreleri tarafından normal olarak üretilen bir hormon prekürsörüdür . Tipik olarak enzimler tarafından başlatılan moleküler değişikliklere maruz kalan bir polipeptit denen bir bileşiktir . Polipeptit hormon yapısı sekiz farklı yerden herhangi birinde parçalanabilir. POMC'den, hücrelerdeki birçok fonksiyon türünü etkileyebilen en fazla 10 Kredi hesaplama  farklı peptid işlenebilir.
Polipeptit bir gen tarafından kodlanır, bu yüzden işlevi tipik olarak Deoksiribonükleik Asit ( DNA ) sentezi ile düzenlenir . POMC'den türetilen maddeler adrenal fonksiyon, enerji yönetimi ve bağışıklık sistemi üzerinde bir etkiye sahip olabilir . Bazıları ayrıca cilt pigmentasyonundan sorumlu olan melanin üretimini de etkiler . Adrenokortikotropin, adrenal bezleri, melanin üretmek için bir hormon sinyali veren deri hücrelerini serbest bırakacak şekilde uyarır, POMC'den oluşabilir. Melanosit-Uyarıcı Hormon (MSH), tipik olarak, hipofiz bezinin deri hücrelerinde melanin üretimini uyarmasına yardımcı olurken, MSH'nin diğer varyantları da iştahı kontrol edebilir.
Çeşitli bağışıklık süreçlerinde yer alan endorfinler, genellikle POMC'den de oluşur. Prekürsörden türetilen peptitler, tipik olarak hücreler içinde Kredi hesaplama  veziküller içinde depolanır. Hormonları ve diğer maddeleri salgılamaya dahil eden bu veziküller normal olarak ekzositoz adı verilen bir işlemde dış zarlara yönlendirilir. Bileşikler çevreye salınabilir ve proteinler bu işlemde zarın bir parçası olabilir.
Eksositoz çoğu hücrenin hormonları, enzimleri ve diğer proteinleri salgıladığı bir süreçtir. Beyinde nörotransmiterler tipik olarak bu şekilde salınırken, fertilizasyon ve bağışıklık yanıtlarından sorumlu hormonlar da vardır. Hücreler ayrıca bu şekilde proteinler için reseptörlerini geri dönüştürebilirler. Hücrelerdeki mikroskobik mekanik süreçler, birçok POMC ürününün dağıtımından sorumludur. Bu hormonlar, öncelikle gerekli proteinleri üretmek için uygun enzimlerle etkileşime girmesi gereken temel moleküller olarak başlarlar.
POMC'deki defektler ve ortaya çıkan hormonlar bazen genetik mutasyonlardan kaynaklanabilir. Böbreküstü bezleri ile ilgili sorunlar ortaya çıkabilir ve kusurlu bir geni olan bazı insanlar, hormon anormallikleri vücudun çok fazla yağ birikmesine neden olabileceğinden, obez hale gelebilir. Kızıl saçlı pigmentasyon bazen böyle bir kusur ile ilişkilidir. Kredi hesaplama  Normal şartlar altında, araştırmalar, POMC'den türetilen bileşiklerin, sinir sistemi ve ayrı ayrı bağışıklık hücreleri arasında bir bağlantı sağlayabildiğini göstermiştir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Poliklonal Antikorlar nelerdir?

Pnömatik Hortum nedir?