Poliklonal Antikorlar nelerdir?



Poliklonal antikorlar , çoklu B hücrelerinden veya hücre dizilerinden türetilmiş antikorlardır. Bu antikorların bir preparasyonu, pıhtılaşmış kandan ayrılan sıvı bileşen olan normal serumda bulunan antikor çeşidine biraz benzerlik taşır . Benzerlik, Kredi hesaplama  poliklonal olan antikorların farklı epitopları tanıdığı ve farklı derecelerde özgüllüklere sahip olmasından kaynaklanmaktadır. Tersine, bir monoklonal preparattaki antikorlar bir klonal tipten türetilir ve aynı epitopu tanırlar. aynı derece özgüllükle .
Özel poliklonal antikorlar üretmek için, bir tavuk, fare veya tavşan gibi bir hayvan bir antijen ile aşılanır. ve adjuvan preparasyonu . Hayvanın bağışıklık sistemi, antijene özgü antikor salgılayan B hücreleri üretmek için uyarılır. Bir süre sonra, tipik olarak birkaç hafta veya hatta ay sonra, hayvanın serumu hasat edilir.
Özel poliklonal antikor preparatları, hepsi aynı antijeni tanıyan, genellikle antikor spesifıkasyonlarının bir karışımıdır. Özgünlük farkı, antikorların antijen üzerindeki farklı epitoplara farklı kuvvetlerle bağlandığı anlamına gelir. Serum, tam kandan Kredi hesaplama  ayrıldıktan sonra olduğu gibi kullanılabilir ve istenirse daha da saflaştırılabilir. Poliklonal antikorları içeren kan serumu antiserum olarak bilinir .
Poliklonal antikorlar çeşitli nedenlerle deneysel olarak ve klinik tıpta kullanılmaktadır. Poliklonal terkipler genellikle monoklonal antikorlardan daha kolay ve daha ucuzdurlar ve ayrıca sıcaklık ve pH'ta daha büyük çeşitliliğe dayanabilirler. Tıpta, poliklonal antikorların en yaygın kullanımı, bazı hastalıklara pasif bağışıklık kazandırmaktır . Ebola için tek etkili tedavi , örneğin, virüsün bir insan kurtulanından gelen serum antikorlarının bir transfüzyonu.
Ebola gibi hastalıklarda bu etkilidir, çünkü virüs çoğalır ve bağışıklık sisteminin kendi savunmasını yerleştirmek için zamanının olmadığı vücutta çok hızlı hareket eder. Birisi Ebola virüsü ile enfekte olduğunda, bağışıklık sistemi virüsle savaşmadan çok önce ölür. Bu nedenle tek etkili tedavi, daha önce enfeksiyonla karşılaşan birinin antiserumu tarafından sağlanan korumadır.
Antiserum için başka bir tıbbi kullanım antitoksin veya antivenin gibidir. Bu müstahzarlar zehirli sürüngenlerden, araknidlerden ve böceklerden Kredi hesaplama  kaynaklanan zehir için spesifik antikorlar içerir. Bu hayvanlar tarafından ısırılan veya sokulan insanları tedavi etmek için kullanılırlar, çünkü yine de zehirin bağışıklık sistemi için bir savunma yapması için vücutta çok hızlı hareket etmesi gerekir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

POMC Nedir?

Pnömatik Hortum nedir?