'Varlık Finansmanı' nedir?



Varlık finansmanı, kısa vadeli yatırımlar, envanter ve alacak hesapları dahil olmak üzere bir şirketin bilanço varlıklarının, borç almak veya borç almak için kullanılmasını ifade eder. Fonları ödünç alan şirket, kredi verenlere varlıklara güvenlik faizi vermelidir. Kredi hesaplama Bu, borçlanma şirketinin basitçe bir nakit kredisi almak için varlıklarının bir kısmını sunması gerektiği için, geleneksel finansmandan oldukça farklıdır.
Varlık finansmanı, bir borçlunun kısa vadeli bir nakit kredi veya işletme sermayesine ihtiyacı olduğunda kullanılır. Çoğu durumda, varlık finansmanı kullanan borçlanma şirketi alacaklarını alacaklarını taahhüt eder; Ancak, borçlanma sürecinde stok varlıklarının kullanımı daha popüler ve yaygın bir olay haline gelmektedir.
Varlık Finansmanı ve Varlığa Dayalı Kredilendirme
Temel düzeyde, varlık finansmanı ve varlığa dayalı kredilendirme, esasen aynı şeyi küçük bir farkla ifade eden terimlerdir.
Varlığa dayalı kredilendirme ile, bir bireyin örneğin bir ev, hatta bir araba satın almak için borç aldığı bir durumda, ev veya araç kredinin teminatı olarak hizmet eder. Eğer kredinin belirtilen süre içerisinde geri ödenmemesi durumunda, o zaman Kredi hesaplama temerrüde düşmektedir ve borç veren, daha sonra kredi miktarını ödemek için aracı veya evi ele geçirebilir. Varlık finansmanı ile, bireyin krediye hak kazanmasına yardımcı olmak için başka varlıklar kullanılıyorsa, bunlar genellikle kredinin miktarı üzerinde doğrudan teminat olarak değerlendirilmez.
Varlık finansmanı, genellikle sahip oldukları varlıklara karşı borçlanma eğiliminde olan işletmeler tarafından kullanılır. Alacak hesapları, alacaklar, stoklar, makineler ve hatta binalar ve depolar bir krediye teminat olarak sunulabilir. Bu krediler hemen her zaman böyle çalışanların ücret ödemek ya da satılan malları üretmek için gerekli olan hammadde satın almak için nakit olarak kısa vadeli fon ihtiyaçları için kullanılmaktadır.
Güvenli ve teminatsız krediler
Geçmişte varlık finansmanı, genel olarak son çare olarak bir finansman türü olarak kabul edildi; Ancak, bu fon kaynağının popülaritesi artmıştır. Bu, Kredi hesaplama öncelikli olarak küçük şirketler, girişimler ve alternatif fon kaynaklarına hak kazanmak için kredi notu veya kredi notu olmayan diğer şirketler için geçerlidir.
Verilebilecek iki temel kredi türü vardır. En geleneksel tip, bir şirketin borcuna karşı bir varlığa (ekipman, stok, depo veya alacak karşılığı) söz veren bir borç paradır. Borç veren, şirketin genel olarak kredibilitesine bakmak yerine söz verilen varlığın değerini dikkate alır. Eğer kredi geri ödenmezse borç veren, borca ​​karşı yatırılan varlığı ele geçirebilir. Teminatsız krediler, özellikle teminat içermez; Ancak, geri ödeme yapılmazsa borç verenin şirketin varlıkları üzerinde genel bir iddiası olabilir. Şirket iflas ederse, teminatlı alacaklılar tipik olarak alacaklarının daha büyük bir oranını alırlar; Böylece, teminatlı krediler genellikle daha düşük bir faiz oranına sahiptir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

POMC Nedir?

Poliklonal Antikorlar nelerdir?

Pnömatik Hortum nedir?