'Varlığa Dayalı Yaklaşım' nedir?



Varlığa dayalı bir yaklaşım, bir şirketin net varlık değerine (NAV) veya piyasa değerinin (FMV), toplam aktiflerinin eksi toplam yükümlülüklerinin eksi maliyetine ek olarak yeniden fiyatlama maliyetinin ne olacağını belirlemek için odaklanmasıdır. iş yaratmak. Kredi hesaplama Şirketin varlık ve yükümlülüklerinden hangisinin değerlemeye dahil edileceğine ve her birinin değerinin nasıl ölçüleceğine karar verme açısından bir takım yorumlar söz konusudur. İşletmelere değer vermek için kullanılan diğer iki temel yaklaşım, benzer işletmelerin değerlerine ve piyasada gelecekte ne kadar paranın üretilebileceğini tahmin eden gelir yaklaşımına odaklanan piyasa yaklaşımıdır.
"Varlığa Dayalı Yaklaşım"
Bir varlığa değer biçmek için varlık bazlı bir yaklaşımdaki varlıkların gerçek değeri, kayıtlı varlıkların basitçe eklenmesinden çok daha büyük olabilir. Örneğin, bir şirketin bilançosu , dahili olarak geliştirilmiş ürünler ve iş yapma özel yöntemleri gibi önemli varlıkları içermeyebilir. Firmanın mal varlıkları için ödeme yapmadıysa, maliyet esasına göre bilançoya kaydedilmemiştir . Ayrıca, birçok işletmenin, onları benzersiz kılan özel ürünler veya hizmetler vardır. Bir işletmenin satışının bir parçası olarak bu tekliflerin fiyatlandırılması, maddi olmayan değerler nedeniyle zor olabilir.
Düzeltilmiş Net Varlık Yöntemi
Varlığa dayalı yaklaşım, bir işletmenin faaliyet göstermediği veya zararlar yarattığı durumlarda en iyi şekilde kullanılır ve şirketin odak noktası yatırım veya gayrimenkul bulundurmaktır. Düzeltilmiş net varlık metodu, işletmenin değerini tahmin etmek için yaygın olarak kullanılır. Şirketin toplam varlıklarının adil piyasa değeri ile toplam pasifinin adil piyasa değeri arasındaki fark, işletmenin adil piyasa değerini belirler .
Varlıkların Adil Piyasa Değerini Belirleme
Varlığa dayalı yaklaşım, bilançodaki bilgiler aracılığıyla şirketin finansal bir resmini oluşturarak başlar. Mevcut varlık değerleri, varlıkların edinim maliyetlerinden önemli ölçüde farklılık gösterebilir. Bilanço, varlık ve yükümlülükleri tarihsel maliyete göre sıralamasına rağmen, bu yöntemi doğru kullanarak bu maliyetlerin yeniden hesaplanmasına ve cari değerin yakalanmasına bağlıdır.
Varlıklar gözden geçirilir ve her birinin adil piyasa değeri alınır. Örneğin, bir arazi sahibi arazinin adil piyasa değerini elde etmek için gayrimenkul değerleme uzmanı ile çalışabilir. Sahibi, 10 yıl önce 1 milyon dolar karşılığında satın alınan araziyi şimdi 3 milyon Kredi hesaplama dolar değerinde bulabiliyor. Arazi daha sonra net varlık değer yönteminin uygulanması amacıyla 3 milyon dolar olarak yeniden düzenlenmiştir. Süreç her ek şirket varlığı için tekrarlanır.
Aksine, yükümlülükler genellikle adil piyasa değerinde belirtilmiştir. Çoğu durumda, ek hesaplamalara gerek yoktur. Varlıkların gerçeğe uygun piyasa değerleri eklenir ve toplam yükümlülükler toplamdan çıkarılır. Fark, Kredi hesaplama işletmenin tahmini değeridir.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

POMC Nedir?

Poliklonal Antikorlar nelerdir?

Pnömatik Hortum nedir?