Varlığa Dayalı Ticari Kağıt Para Piyasası Fonu Likidite Kolaylığı - AMLF” nedir?



Varlığa Dayalı Ticari Kâğıt Para Piyasası Fonu (AMLF), Kredi hesaplama Federal Rezerv Kurulu'nun, 2008-2009 mali krizinin yüksekliği sırasında ABD finans kurumlarına yeni fon sağlamak amacıyla yarattığı bir borç verme programıydı. AMLF finansal kurumlar satın almak için izin fon sağladı varlığa dayalı ticari kağıtları gelen para piyasası yatırım fonlarının yatırımcıların İtfa üzerinde varsayılan önlemek için.
Varlığa Dayalı Ticari Kâğıt Para Piyasası Fonu Likidite Kolaylığı - AMLF'
Varlığa Dayalı Ticari Kağıt Para Piyasası Fonu (AMLF) 22 Eylül 2008'de faaliyete başladı. Bir hafta önce, Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük dördüncü büyük bankası olan Lehman Brothers iflas başvurusunda bulundu. Lehman Brothers'ın çöküşü, yatırımcıların itfa taleplerinin artması nedeniyle kısa vadeli kredi piyasalarında ciddi kesintilere neden oldu. Para piyasaları tipik olarak muhafazakâr ve likit yatırımlar olarak kabul edilirken, kısaca oldukça likit hale geldi. Bazı para piyasası fonları , piyasaların ne kadar ciddi bir şekilde sarsıldığını gösteren nadir bir hamle olan yatırımcıların geri ödemelerini geçici olarak dondurdu .
Buna karşılık, ABD Federal Rezerv, para piyasası fonlarından yüksek kaliteli, varlık destekli ticari kağıt satın alımlarının finanse edilmesine yardımcı olmak için Kredi hesaplama mevduat kurumlarına ve banka holding şirketlerine teminatlandırılmış kredileri uzatacağını ve böylece para piyasası fonlarının çözücü madde ortamında tutulmasına yardımcı olacağını açıkladı. ithamlarda artış. Federal Rezerv Bankası'nın AMLF ile olan niyetleri, para piyasası fonlarından çıkışları dengelemeye yardımcı olacak ve aynı zamanda para piyasaları arasında olduğu kadar para piyasaları arasında da likiditeyi iyileştirecek . Bunu yapmak, fonların varlık fiyatlarının daha da artmasına neden olacak ve muhtemelen mali krizin kötüleşmesine katkıda bulunacak olan diğer varlıkları tasfiye etmesini umar.
Varlığa Dayalı Ticari Kâğıt Para Piyasası Fonu Likidite Kolaylığı Tarihi - AMLF
Federal Rezerv, Federal Rezerv Yasası'nın 13 (3) Maddesi nedeniyle AMLF programını uygulama yetkisine sahipti. Bu bölüm, Federal Rezerv Kurulu'nun olağandışı ve koşulsuz hallerde, yeterli kredi imkânı elde edemeyen bireylere, ortaklıklara ve kurumlara kredi vermesine izin vermektedir.
AMLF, ilk 10 günü boyunca 150 milyar dolar ödünç verdi. Katılmak için finansal kurumlar ciddi çıkışlar yaşadıklarını kanıtlamak zorundaydılar. İki banka, JP Kredi hesaplama Morgan Chase ve State Street Bank ve Trust Company, AMLF'nin borçlarının yüzde 90'ından fazlasını oluşturuyordu.
AMLF, 1 Şubat 2010'da kapanmıştır. Programın ömrü boyunca, toplam 217 milyar dolar borç vermiştir. Program kapsamında yapılan tüm krediler faizle birlikte geri ödenmiştir.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

POMC Nedir?

Poliklonal Antikorlar nelerdir?

Pnömatik Hortum nedir?