Varisli Damarlar nelerdir?



Varisli damarlar genişlemiş kan damarlarıdır . Klasik olarak ekstremitelerde, özellikle de bacaklarda görülürler ve zamanla, burkulma ve ayaklarda net bir Kredi hesaplama şekilde görünmelerini sağlarlar. Bir varyasyon, örümcek damarları, aynı süreçten kaynaklanır.
Bu durum genellikle alt bacaklarda görülür, çünkü bu alan onların oluşumu için ideal olarak uygundur. Kan vücutta dolaştığı için, alt bacaklardaki damarlar, kanı yerçekimiyle mücadele etmesi gerektiğinden, kalbe giden kanı zorlamak için özellikle çalışmalıdır. Zamanla, damarlardaki vanalar gevşer ve kanın damarlarda birikmesine ve gerilmesine neden olur. Bu olduğu gibi, damarlar esnekliklerini yitirir, şişer ve topaklanır.
Variköz venlerle ilişkili acil tıbbi problemler yoktur. İnsanlar genellikle onları tedavi etmeyi tercih ederler, çünkü aşırı derecede genişlemiş damarlar rahatsız edici olabilir ve çirkin görünebilir. Bazı durumlarda, insanlar alt ekstremitelerinde ağrı, kaşıntı veya zonklama yaşayabilir ve bazen de ülserli yaralar oluşabilir. Yaralar, altta yatan bir tıbbi sorunu işaret ettikleri için tıbbi yardım gerektirir.
İnsanlar aktif, gevşek kıyafetler giyerek ve uzun süre ayakta durmadıklarından veya oturduklarından emin olarak damar problemleri geliştirme riskini Kredi hesaplama azaltabilirler. Aşırı kilolu insanlar da hamile kadınlarda olduğu gibi bu problemi geliştirme riskinin artmış gibi görünmektedir. Bacakların periyodik olarak oturmuş pozisyonda kaldırılması, kan damarlarının daha iyi şekilde tutulmasına yardımcı olarak, kapaklardaki damarların iyi durumda tutulmasına yardımcı olabilir.
Varisli damarlar görünmeye başladığında, bir dizi tedavi seçeneği vardır. Bazı insanlar hiç bir şey yapmaz, bu problemi yaşlanma sürecinin bir parçası olarak kabul ederler. Diğerleri, yardımcı olabilecek ve egzersize girebilecek sıkıştırma giysileri giymeyi tercih edebilir. Ayrıca, bir maddenin damarlara enjekte edilmesi ve kapatılması için enjekte edildiği bir skleroterapi enjeksiyonu gibi prosedürlerle de tedavi edilebilir . Rahatsız edici damarlar da damar sıyırma işleminde çıkarılabilir veya lazerler ve diğer cerrahi tedaviler ile kapatılabilir.
Bu durum birçok kültürde gözle görülür bir şekilde düşünüldüğünden, piyasada ortadan kaldırıldığını iddia eden çeşitli ürünler bulunmaktadır. İnsanlar bu tür ürünleri kullanmadan önce, en iyi ya da potansiyel olarak tehlikeli olabilecekleri için dikkatlice Kredi hesaplama düşünmelidirler. Varisli damarlar bir sorunsa, bir tıp uzmanı etkili olabilecek alternatif tıp formları dahil olmak üzere tedavi seçeneklerini önerebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

POMC Nedir?

Poliklonal Antikorlar nelerdir?

Pnömatik Hortum nedir?