Sürekli Kısmi Dikkat Nedir?



Sürekli kısmi dikkat kavramı, ilk olarak Microsoft için çalışırken fikri üzerine çalışmaya başlayan Linda Stone adlı bir araştırmacı tarafından yapıldı. Teknoloji Kredi hesaplama endüstrisindeki pek çok kişinin, diğer bir çok kaynaktan gelen kısmi girdileri alırken üst düzey bir öğeye yoğunlaşan bölünmüş bir odaklanma ile çalışma eğiliminde olduğunu belirtti. İnsanların çeşitli görevleri aynı anda gerçekleştirdikleri çoklu görevlerden farklıdır.
Muhtemelen kendi hayatınızda sürekli kısmi dikkatin birkaç örneğini düşünebilirsiniz. Örneğin, sosyal etkinliklerin genellikle cep telefonları, gelen metin mesajları veya el cihazlarında gelen e-posta ile kesildiğini fark etmiş olabilirsiniz . Bazı insanlar bu rahatsız edici buluyor, insanlar bir konuşmaya bir cep telefonuna cevap vermek veya bir metinle uğraşmak için ara verdiğinde rahatsız oluyor, bazıları ise özellikle genç yaş grubunda akıllarına durmuyor.
Stone'a göre, sürekli kısmi dikkatin nedeni, hiçbir şeyi kaçırmama arzusudur. Örneğin, bir partide, görmek istedikleri birini kaçırmamaları için kalabalığı tarayabilirler. Bir toplantıdaki bir yönetici, tartışılan bir ürün için daha iyi bir teklifin sunulup sunulmadığını görmek için e-postayı kontrol ettiği gibi, ya da gençler sınıfta birbirlerini seviyorlar. Kredi hesaplama Bazı insanlar, bu tür bir ilginin basitçe, hiç bir şeye adaletsiz davranmak için çok fazla şey üzerine odaklanan insanlarla, hiç dikkat etmeyecek şekilde modernize edilmiş bir biçim olduğunu düşünmektedir.
Stone, 18-25 yaşındakilerin sürekli bir kısmi dikkatin şampiyonu gibi göründüklerini, belki de sadece teşvik edilmedikleri ve beklenmediği bir ortamda yetiştirildikleri için dikkat çekti. Ayrıca, bazı şirketlerin artık toplantıda kapıda iletişim araçlarına el koyduğu ve kısmi dikkat sorununu ortadan kaldırmak için kurumsal dünyadan çok sayıda örnek verdi.
Bazı insanlar sürekli kısmi ilgiyi pozitif olarak görüyor, akışını artırdığını ve insanların daha verimli çalışmasını sağladığını savunuyorlar. Diğerleri, stresin kudretten kepeklemeye kadar bir dizi sağlık sorunuyla bağlantılı olması nedeniyle sağlık sorunlarına yol açabilecek stresli, yüksek yoğunluklu yaşam tarzlarına katkıda bulunmanın daha az olumlu olduğunu düşünmektedir. İş modeline bağlı olarak işçileri daha az verimli hale getirebilir veya bir Kredi hesaplama kişinin işinin kalitesini azaltabilir. Bölünmüş dikkati bir problem olarak gören eleştirmenler, bazı insanların sürekli kısmi dikkat çağında birbirleriyle olan ilişkilerini tanımlamak için “sürekli kısmi arkadaşlıklar” adı altında bir başka terim de ortaya koymuşlardır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

POMC Nedir?

Poliklonal Antikorlar nelerdir?

Pnömatik Hortum nedir?