Poligon nedir:



Çokgen , 3'ten fazla kenara, açıya ve köşeye sahip kapalı şekilli geometrik bir figürdür . kelimesi Yunan poligon gelen poli Kredi hesaplama anlamı "çok" ve gonos anlamına gelen " her yerde."
Çokgenler, kenarlar olarak adlandırılan çeşitli bölümlerden oluşur ve bu noktalara birleştirildiğinde buluşma noktaları nokta olarak adlandırılır, çokgenin karakteristik unsuru olacak bir açı oluştururlar ve bunun çevresi, kenarların uzunluğunun toplamıdır. Bu poligonu oluşturan.
Poligonlar sahip oldukları yan numaraya göre çağrılırlar, örneğin 4 tarafı olan bir çokgen dörtgeneral olarak adlandırılır, 8 tarafa sahip bir çokgen sekizgen olarak adlandırılır ve bu şekilde devam eder.  
Aynı şekilde, çokgen, diğerleri arasında, kentli, endüstriyel, askeri amaçlar için bir kentsel birim oluşturan sınırlı bir yüzeye çağrılır . Sınai mülk terimine atıfta bulunulduğunda, bir şehrin bir kentsel alanında çeşitli şirketlerin işletmeleri bulunur.
Çekim aralığı terimi topçu uygulaması için bir yüzeydir. Atış poligonun askeri üyeleri, organları veya bir ülkenin güvenlik güçleri için veya silah her türlü kullanmaya yetkili bireyler için tasarlanmış olabilir.
Düzenli ve düzensiz poligon
çokgen düzenleyen kendi kenarları aynı uzunluğa sahip, iç açılar aynı boyutta ve noktaların bir daire içinde çevresi sarılmış açılar aynı olduğu için bunların kenarları aynı boyut ve eşit açılı sahip olmaları nedeniyle bu eşkenar poligonlardır . Bunun yerine, düzensiz bir poligon; düzgün poligon kenarları aynı uzunluğa sahip olduğu gibi karşı, iç açılar aynı ortalama değildir ve noktaların bir daire içinde sınırlı değildir.
Konveks ve içbükey çokgen
Dışbükey poligon , tüm iç açılarının 180 ° Kredi hesaplama 'den az ya da π (3,14) radyan ölçtüğü ve diyagonallerinin her zaman iç mekân olduğu yönündedir. İçbükey poligon , iç açılarının en az birinin 180 ° veya π radyanı ölçtüğü ve köşegenlerinden birinin çokgenin dışında olduğu yönündedir.  
Yazılı ve çevrelenmiş çokgen
Yazılan çokgen , geometrik figürün başka bir geometrik figürün içinde olduğu anlamına gelir, yani poligonun tüm tarafları diğer şekilde çerçevelenir. Çevresindeki çokgen başka bir geometrik şekil içerdiğinden, çevrelenmiş çokgen daha önceki poligonun karşıtıdır.   
Frekans poligonu
Frekans poligonu , kartezyen koordinatlarının bir sistemi üzerine inşa edilmiş olan, çizginin bölümleri ile ilişkili olan sinyalin sınıf işaretini birleştiren sistemdir. Benzer şekilde, frekans poligonu, bir frekans histogramının sütunlarının üst kısımlarında yer alan orta noktaların birleşmesiyle oluşturulur, frekans histogramının, konumsal eğilimin analiz edilebildiği verilerin görsel temsili olduğunu not edilmelidir. ve değişkenlik.
Willis çokgen
Willis Dairesi  çeşitli arterler iç karotid arterleri tüm beyin bölgelerinde kan akışının dağıtmak için daha küçük arterlerin içine Kredi hesaplama uzanan beyin fonksiyonu altındaki bir arada tutulur ki burada bir anatomik bir yapıdır. Bir hepgonun şekli olduğu için Willis poligonu denir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

POMC Nedir?

Poliklonal Antikorlar nelerdir?

Pnömatik Hortum nedir?