Hurricane nedir:



Kasırga , tropikal siklonların meteorolojik fenomeninin bilindiği addır. Kasırga sözcüğü , Taíno dilinden bir sestir, bu yüzden Kredi hesaplama Karayip Denizi bölgesinde en yaygın mezhep budur.
kasırga , anlaşılacağı gibi, bilinen bir milin ya da çekirdek etrafında dönen güçlü rüzgarlara sahip bir fırtına olan halka göz. Bol yağışlara, kuvvetli rüzgarlara ve düşük basınç merkezine neden olan ve tümüyle muazzam dalgalara, küçük kasırgalara ve sellere neden olabilen, aşırı derecede tropikal atmosferik bir fenomen ile karakterizedir. Ortalama olarak, yaklaşık dokuz gün sürebilir ve en zararlı sonuçları maddi hasar ve insan kayıplarıdır. Genel olarak kasırgalar karaya ulaştıklarında güç kaybederler.
Bununla birlikte, kasırgalar da bazı bölgelerde pozitif iklimsel etkilere sahiptir: çökelme alanlarına çökelme ve ılıman bölgelere sıcaklıklar getirir.
Kasırgaların oluşumu
kasırga gezegen olarak sıcak bölge sıcak sularında oluşan bir deniz yüzeyinden düşük basınçlı nemli havanın sonucu ve Coriolis kuvveti rüzgar dönen akımları neden kuzey yarımkürede hareket Güney yarım kürede saat yönünün tersine ve saat yönünde.
tropikal rahatsızlık, dalga ya da tropikal depresyon ve tropik fırtına: tropikal fırtına için kademeli olarak üç ön aşamalardan geçmesi gerektiğini bir kasırga dikkate alınması için yeterli bir seviyeye ulaşır. Geçen aşamaya ilk sırasında fırtınanın şiddeti, süresi ve büyüklüğü yokuş yukarıya hatırı sayılır deneyimlidir.
Kasırga kategorileri
Kasırga 1 düşük ve 5 olmak üzere, rüzgar Kredi hesaplama hızı, gelgit düzeyi, orta basınç ve yol zararın türüne bağlı olarak, 5'e kadar bir ölçekte 1 sınıflandırılır en yüksek risk seviyesi. Katrina ve Mitch, örneğin, Kategori 5 kasırgalar ölçek böylece olarak da bilinen Herbert BREAKSaffir Simpson ve Robert tarafından yaratıldı olarak sınıflandırıldı BREAKSaffir-Simpson Kasırga Ölçeği .
Kasırga, tayfun ve siklon
kasırga mevcut coğrafi alana göre farklı adlı bir meteorolojik olgudur. Bu anlamda, Karayip Denizi, Batı Atlantik Okyanusu ve Doğu Pasifik bölgesinde meydana gelirse buna kasırga denir; Öte yandan, Batı Pasifik Okyanusu ve Çin Denizi'nde gelişenler tayfunlar olarak bilinir ; Son olarak, Hint Okyanusu ve Güney Pasifik'te meydana gelenlere genellikle siklonlar denir . İsminin varyasyonu, meteorolojik fenomenin özelliklerinde herhangi bir farklılığı temsil Kredi hesaplama etmemektedir, sadece her bölgede tarihsel olarak fenomeni veren alışılmış isimlerdir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

POMC Nedir?

Poliklonal Antikorlar nelerdir?

Pnömatik Hortum nedir?