Dil nedir



Bir dil , iletişimsel amaçlar için insan toplulukları tarafından kullanılan sözleşmeler ve dilbilgisi kuralları ile donatılmış sözlü ve yazılı bir iletişim sistemidir. Genellikle, ses sembollerine dayanır, ancak sadece grafik Kredi hesaplama işaretleri ile de oluşturulabilir. Bu şekilde, söz Latince linguadan gelir .
dil bilimi çalışmanın amacı dilbilim , okuyan, analiz ve kabul dilin işleyişinde etkileşimde kural ve ilkelerin kümesi kuramsallaştırılması sorumlu disiplindir, bir çekici yeri sisteminin yanı sıra iletişim süreçleri ona teşekkürler
Onların yapısına bağlı olarak, bir dil olarak sınıflandırılabilir flexiva göre kelimeleri değiştirerek zaman için onlar cümle içinde (örneğin Alman Latince,) ya da uymak fonksiyonu çekim (kelimeler her durumda acı olmadığı zaman, ya da hemen hemen hiçbiri) morfolojik yapısında değişiklik (örneğin, İngilizce).
Dilleri, dil gelişimi sürecinde başkalarıyla olan sahiplik ilişkisine göre de değerlendirebiliriz. Bu durumda, örneğin, ana dil böyle İtalyan, Fransız ve Portekizce gibi bir adi hisse türetilmiş olanlar diller, olacaktı oysa İspanyolca ve diğer Latin dillerinden, Latin olacaktı İspanyol kız kardeş dilleri .
Öte yandan, bir dil , konuşabilen bireyin sahip olduğu ilişki türüne göre de tanımlanabilir: çocukluk döneminde öğrendiği ve doğal olarak kendi aracı olarak kullananlar için anne, yerli ya da yerli olabilir. iletişim ve düşünce.
Aynı şekilde, anadilinde bireyin dil becerilerini arttırmak için daha sonra öğrenilmiş bir dil olduğunda, ikinci veya edinilmiş bir Kredi hesaplama dil de olabilir .
Bu arada, orada olan diller iki veya daha fazla dillerin karışımından oluşturulmuş ve farklı dillerinde iki veya daha fazla topluluklara intercommunicate yarar. Bu, franking veya araç dilleri durumudur .
Son olarak, bir dil, konuşmacılar topluluğu arasında sahip olduğu kullanım ve öneme göre sınıflandırılabilir. Bu bağlamda, bir gördüğü dil olarak canlı o anda insanların bir topluluk tarafından konuşulduğu gibi, süre olarak irade bir ölü dilin herhangi bir ülke, ulus ya da insan toplum içinde konuşulan değil.
Öte yandan, dil , ağızda bulunan, işlevleri tat, yutma ve konuşma ve iletişim sağlayan seslerin artikülasyonu ve modülasyonu olan özel olarak kas iskeletine de başvurabilir .
Dil ve dil
Dil ve dil, her ikisi de bilgi iletmek için kullanılan iletişim sistemlerini belirttiği sürece benzer terimlerdir. Bununla birlikte, bir dil , bir dizi kural ve dilbilgisel kurallar tarafından yönetilen ve bir konuşmacı Kredi hesaplama topluluğu tarafından paylaşılan, sözlü ve yazılı bir iletişim sistemi olarak oluşturulan, insan diline temelden atıfta bulunur.
Öte yandan, dil , iletişim ve bilgi aktarım sistemlerine atıfta bulunacak daha geniş bir kavramdır. Bu anlamda, dil, insan tarafından yaratılan dillerin yanı sıra (matematik dili, bilgisayar bilimi, grafik, işaret dili ve işaret veya çizim sistemleri tarafından oluşturulan diller), hayvanlar tarafından kullanılan dilleri dikkate alır. birbiriyle iletişim kurmak

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

POMC Nedir?

Poliklonal Antikorlar nelerdir?

Pnömatik Hortum nedir?