Bohemian nedir:



Bir bohem olarak ,  sanat ve kültürü sosyal sözleşmeler üzerinde ayrıcalıklı hale getiren, burjuva toplumunun değerlerine Kredi hesaplama ve çıkarlarına tepki olarak ortaya çıkan ve genellikle sanatçılara ve yazarlara atfedilen düzensiz ve alternatif bir yaşam tarzı tanımlamak normaldir . Bu şekilde, söz Latince Bohemĭus'tan gelir .
Bohemya da bu yaşam tarzına öncülük eden kişidir. Genellikle bohem olarak kabul olduğunu, eksantrik başına buyruk, yaratıcı, asi, duyarlı, kayıtsız veya büyük ölçüde ruhun ekiminde bir mesleki düzensiz ve duygusal bir liberal yaşam ve bağımsız, ilgilenen taşıyan sosyal anlaşmalar birey dışına yerleştirilmiş sanat (resim, edebiyat, müzik vb.), felsefe ve manevi tefekkür yoluyla.
As veya bohem bohem da doğal bir kişi Kredi hesaplama atayabilir Bohemya bölgesinde mevcut Çek Cumhuriyeti ve konuştukları dilde bulunan.
Aslında, bir bohem bir çingene idi . Dahası, bugün bu anlam korunur; bu, başlangıçta Fransızlar arasında, bu yaşam tarzını sunan Bohemya bölgesinden gelen insanlara atıfta bulunmak için aşağılayıcı bir duygu ile uygulanmıştır .
Aslında, kültürel doruk Bohemya , on dokuzuncu yüzyılın ortasında Paris'te sunan kültürel bir zemin gerçekleşti Romantik hareketi . Bu nedenle, Bohemya'nın başkentindeki düşünce ve yaşam tarzı, bohem yaşamı , Fransız yazar Henry Murger ve İtalyan operası Giacomo Puccini'nin Fransızca çalışmasına dayanan La bohemia başlıklı sahneleridir .
kavramının etkisi bohem olarak bir yaşam tarzı ve tavrı varlığına ve aslında sanatın dünyada çok önemli sanatçılar, müzisyenler ve yazarlar olmuştur, biz hareketleri ve başarmış kültürel eğilimlerini bir dizi düşünebiliriz için oynamak ve zamanını readapt: in dandies yirminci yüzyılın 50'li yılların Kredi hesaplama Amerikan atım, hippiler 60'lar ve günümüzün hareket yenilikçi , uyum içinde bohem ruhun yenilenmesi bir tür olmuştur kim yeni zamanlarla.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

POMC Nedir?

Poliklonal Antikorlar nelerdir?

Pnömatik Hortum nedir?